Hoppa till innehållet

Eolus tecknar nya arrendeavtal i Lettland

7 februari 2014

Eolus Vind AB:s dotterbolag SIA Eolus har tidigare i veckan (4 februari) tecknat arrendeavtal för ett nytt projekt i Lettland. Projektet Sejas är beläget i slättlandsregionen några mil söder om Riga och markägaren som nu ingått avtal med Eolus äger här fastigheter omfattande platser för cirka 10 vindkraftverk. Inom kort planeras ytterligare arrendeavtal att tecknas för flera närliggande fastigheter. Sammantaget kommer projektet då omfatta platser för 15-20 stora vindkraftverk.

I Lettland fokuserar Eolus på projektutveckling i områden nära kusten och på de stora slättområdena mer centralt i landet. Med stora öppna ytor och sparsam bebyggelse har den aktuella regionen  mycket goda förutsättningar för vindkraft.

Tillståndsansökan för det aktuella projektet kommer att anpassas för vindkraftverk med stor rotordiameter. Den typ av fysiska förutsättningar som råder i området ligger i linje med teknikutvecklingen mot effektivare vindkraftverk med stora rotorer och höga torn.

Välj marknad

Global

  • Svenska
  • English
  • Local

  • Suomi
  • Polski
  • Latviešu
  • North America