Hoppa till innehållet

Mullbergs vindpark som utvecklats av Eolus är invigd

27 augusti 2014

Mullbergs vindpark i Bergs kommun i Jämtland har invigts. Projektet har byggts och färdigställts av Skanska och Jämtkrafts gemensamma bolag Jemtska medan hela projektutvecklingsprocessen fram till byggklar park med alla nödvändiga tillstånd skötts av Eolus och Eolus dotterbolag Svenska Vindbolaget.

Eolus sålde projekträttigheterna till Skanska och Jämtkraft i september 2012 och parken består av 26 Siemens vindkraftverk med en effekt om 3 MW vardera. Parkens totala effekt uppgår till 78 MW och beräknad årsproduktion är 240 GWh per år.

Skolbarn från Rätan har varit med och gett namn till verken i parken.

Mullbergs vindpark

Choose market

Global

  • Svenska
  • English
  • Local

  • Suomi
  • Polski
  • Latviešu
  • North America