Hoppa till innehållet

Första vindkraftverken resta i Fröreda

23 oktober 2015

Just nu uppför Eolus sju Vestas V126 3,3 MW vindkraftverk i vindpark Fröreda i Hultsfreds kommun. Sex av verken kommer att ägas av Region Skåne och ett av verken av Sundbybergs stad. Detta efter att Eolus lämnat de mest ekonomiskt fördelaktiga anbuden i respektive ägares offentliga upphandlingar. Den upphandling som Region Skåne är Sveriges hittills största offentliga upphandling av vindkraft och hade ett ordervärde på 252 MSEK.

Varje vindkraftverk kommer att ha en totalhöjd på 180 meter och en svept area om 12 500 m2 och är de största som Eolus hittills uppfört. Arbetet med att resa verken pågår och de första två verken är nu resta.

Den första Vestas V126:an som restes i Fröreda.

Intransport av vinge till site i Fröreda tidigare i höst.

Välj marknad

Global

  • Svenska
  • English
  • Local

  • Suomi
  • Polski
  • Latviešu
  • North America