Hoppa till innehållet

Deklaration 2015 med anledning av extra utdelning i Eolus

16 mars 2016

Under 2015 genomförde Eolus en split med inlösenförfarande vilket innebär en överföring till aktieägarna om 10 SEK per aktie. Dessa ska deklareras som en aktieförsäljning i deklarationen för 2015 såvida aktierna inte funnits på ett ISK. Anskaffningsvärdet på inlösenaktierna är 25 procent av ditt genomsnittliga anskaffningsvärde på de aktier du hade innan split och inlösen. Detta betyder också att de kvarvarande aktiernas anskaffningsvärde är 75 procent av det du förvärvade dem för.

Nedan återfinns användbara länkar inför din deklaration:

Länk till Skatteverkets beslut om hur värdet ska fördelas:
Ladda hem pdf

Tabell över nyemissioner och kurser innan Eolus B-aktie noterades på First North 2009.
Ladda hem pdf

Välj marknad

Global

  • Svenska
  • English
  • Local

  • Suomi
  • Polski
  • Latviešu
  • North America