Hoppa till innehållet

Företagarnas VD Günther Mårder gästade Eolus

29 augusti 2017

Idag tisdagen den 29 augusti gästades Eolus av Företagarnas VD Günther Mårder. Dagen började med ett besök i vindpark Legeved utanför Kristianstad. På plats i Legeved var förutom Mårder även Magnus Engelbäck, Rolf Hjerpe och Destiny Näslund från Företagarna. Från Eolus sida medverkade VD Per Witalisson, byggprojektledare Thomas Henrysson samt kommunikationschef Johan Hammarqvist.

Efter besöket bjöds det på mingellunch på Eolus huvudkontor i Hässleholm där lokala medlemmar i Företagarna slöt upp såväl som representanter från Hässleholms kommuns tillväxtkontor. Per Witalisson informerade om Eolus och vindkraftens utveckling i Sverige och globalt innan Mikael Kipowski, tillväxtchef i Hässleholm, informerade om vad som är på gång i kommunen. Därefter pratade Günther Mårder om den framgång Företagarna nått i och med att regeringen dragit tillbaka sitt förslag om den så kallade Entreprenörskatten som årligen hade kostat Sveriges företagare 5 miljarder kronor. Mårder tackade alla medlemmar inom Företagarna som på olika sätt stöttat arbetet för att få politikerna att inse att Entreprenörskatten skulle vara kontraproduktiv för jobb och tillväxt.

Företagarnas VD Günther Mårder i samspråk med Eolus VD Per Witalisson inne i ett av vindkraftverken i vindpark Legeved som består av två Vestas V100 1,8 MW.

Byggprojektledare Thomas Henrysson (till höger) berättar om vindkraftverket för Rolf Hjerpe, Günther Mårder och Per Witalisson.

På Eolus huvudkontor i Hässleholm höll Günther Mårder ett engagerat anförande för församlade medlemmar i Företagarna om den stoppade entreprenörskatten.

Günther Mårder i samspråk med Mikael Kipowski som är Tillväxtchef i Hässleholms kommun.

Välj marknad

Global

  • Svenska
  • English
  • Local

  • Suomi
  • Polski
  • Latviešu
  • North America