Hoppa till innehållet

Gunillaberg invigd i strålande solsken

23 oktober 2017

Torsdagen den 19 oktober invigde Eolus vindpark Gunillaberg i Jönköpings kommun. Intresset var stort och drygt 250 personer kom till invigningen. I det strålande solskenet fanns möjlighet att informera sig om vindkraft och Eolus som bolag, tävla i en tipstävling, titta in i en servicebil från Vestas och ta sig en fika. För barnen fanns även en uppblåsbar rutschkana. Det bjöds också på korv som grillades av representanter från Rallarloppen som Eolus är en av huvudsponsorerna till. Efter att Eolus VD Per Witalisson hållit invigningstal och klippt bandet fanns möjlighet att komma in och titta i ett av vindkraftverken av modell Vestas V100 2,2 MW. Inne i verket fanns Johan Martinsson från Eolus för att visa och svara på frågor. Kön för att komma in i verket ringlade sig lång. Vindpark Gunillaberg består av fyra stycken Vestas V100 2,2 MW vindkraftverk som Eolus sålt till den tyska kapitalförvaltaren KGAL.

Vinnare i tipstävlingen som får två biobiljetter blev: Gunnar Gren från Jönköping, Birgitta Pohlhall från Bottnaryd, Gunvor Isaksson från Månsarp, Karin Ekström från Mullsjö, Karin Karlsson från Bottnaryd samt Gert Karlsson från Mullsjö.

Vy över vindpark Gunillaberg.

Representanter från Rallarloppen grillade korv som besökarna lät sig väl smaka av.

Eolus VD Per Witalisson klipper bandet och förkunnar vindpark Gunillaberg för invigd.

Det var ett stort intresse för att komma in och titta i ett av vindkraftverken.

Johan Martinsson, byggprojektledare hos Eolus, tog emot besökarna inne i ett av vindkraftverken.

Choose market

Global

  • Svenska
  • English
  • Local

  • Suomi
  • Polski
  • Latviešu
  • North America