Hoppa till innehållet

Eolus anställer chef för kommunikation, hållbarhet och IT

Hässleholm den 9 mars 2022

Eolus har anställt Karin Wittsell Heydl som chef för kommunikation, hållbarhet och IT. Karin tillträder den nya rollen den 14 mars 2022 och kommer att ingå i bolagets ledningsgrupp.

-Jag är glad att kunna välkomna Karin till denna nyinrättade position som är en viktig del i vår ambitiösa expansionsplan för de kommande åren. Att stärka vår kommunikation och utveckla vårt hållbarhetsarbete är centralt för vår fortsatta utveckling och Karins kompetens inom både kommunikation och hållbarhet kommer att vara av stort värde för Eolus framåt, säger Eolus vd Per Witalisson.

Karin har lång och bred erfarenhet av kommunikation från en rad olika branscher, med ett fördjupat fokus på hållbarhet de senaste åren. Karin har bland annat varit kommunikations- och marknadschef på Wihlborgs Fastigheter och kommer senast från ett uppdrag med fokus på hållbarhetskommunikation inom Ingka Group/IKEA.

-Jag ser mycket fram emot att få vara med och bidra till Eolus fortsatta utveckling och tillväxt. Det finns stor potential att förtydliga och stärka bolagets profil som en viktig aktör i omställningen till förnybar energi och jag är glad över möjligheten att få driva detta arbete, säger Karin Wittsell Heydl.

För ytterligare information kontakta:

Per Witalisson, VD, telefon +46 (0)70-265 16 15
Johan Hammarqvist, kommunikationschef, telefon +46 (0)720-50 59 11

Denna information är sådan information som Eolus Vind AB är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom kommunikationschef Johan Hammarqvists försorg, för offentliggörande 9 mars 2022 kl. 08.30 CET.

Kort om Eolus
Eolus Vind är en av Nordens ledande projektörer av vindkraftsanläggningar. Eolus skapar värden i alla led inom ramen för projektutveckling och drift av vindkraftsanläggningar och erbjuder såväl lokala som internationella investerare attraktiva och konkurrenskraftiga investeringsobjekt i Norden, Baltikum, Polen och USA. Sedan starten 1990 har Eolus medverkat vid uppförandet av 666 vindkraftverk med en effekt om 1 414 MW. Totalt har Eolus driftorganisation kontrakt för att förvalta över 1 320 MW åt kunder varav 914 MW är i drift.

Eolus Vind AB har nära 34 500 aktieägare. Eolus B-aktie handlas på Nasdaq Stockholm Mid Cap.

För mer information om Eolus, besök gärna www.eolusvind.com

Välj marknad

Global

  • Svenska
  • English
  • Local

  • Suomi
  • Polski
  • Latviešu
  • North America